Интервјуа

Специјално издание на емисијата "Исконски Думи" на телевизија Сонце, во која повод е промоцијата на книгата и проектот „Зета Македонија“


Најава за промоцијата на книгата „Зета Македонија“ 400.000 г. македонска писменост традиција до денес во утринската програма на македонската телевизија.


Бранко Сотировски гостин во емисијата "Mакедоснки Kорени" на Pадио Pоса


На Радио Слободна Македонија во емисијата "ФМ врева" гостуваат Бранко Сотировски и Сашо Ливрински - Лаврод, по повод промоцијата на книгата и проектот„Зета Македонија“


Интервју со Бранко Сотировски, Сашо Ливрински, Серафина Фантаузо по повод снимените музички нумери во пресрет на издавањто на книгата "Зета Македонија", во емисијата "Исконски Думи" на Тв Сонце, реализирано во март 2015 година.
Ова видео претставува документарен запис на дел од истражувањата содржани во книгата "Зета Македонија, 400 000 години писменост, македонска цивилизација на пет континенти, традиција до денес" од Бранко Сотировски


Емисијата "Гласот на народот" - прашања до владата и опозицијата; Ристо Поповски, Бранко Сотировоски,  МакедонКата Македон и Нестор Огинар
Излагање на Ристо Поповски - Лавот, во кое се обраќа кон македонскиот народ истакнувајќи некои од главните елементи од македонската античка историја. За капиталниот град Пела, за Филип II и Александар, и за континуитетот на македонската цивилизација со дешифрирањето на древните натписи од страна на нашите истражувачи Васил Иљов, Маргарита Китан Ивановска и Бранко Сотировски

Интервју за песната "Зета Македонија" на Радио Слободна Македонија, во емисијата "Квинтесенција" на Ацо Станковски,  емитувана на 27.08.2014 г. За песната говорат текстописецот Бранко Сотировски, композиторот Сашо Ливрински и интерпретаторот Серафина Фантауззо,


 


Интервју со Бранко Сотировски посветено на досега неодговорените прашања за македонската митологија како и писмената, јазичната и културната традиција на македонскиот народ, каде главен акцент е ставен на обработените археолошки пронајдоци и артефакти од секаде низ светот и на сите пет континенти кои укажуваат на постоење и континуитет од 400 000 години пред нашата ера па се до денес. Интервјуто се емитуваше во емисијата „Глас од татковината“ на Македонско Радио - радио Скопје. 13 -јуни -2014 г.


Видеото е предземено од телевизиската емисија "Гласот на народот", прикажана во јануари 2014г. каде станува збор за заговорот против Mакедонија и најновите сознанија за староста на македонското писмо од Зета Македонија во период од најмалку 400 000 години, на сите пет континенти, според најновите сознанија на Бранко Сотировски. Гости во емисијата се Ристо Поповски, Васил Иљов, Маргарита Китан Ивановска и Ангелина Маркус.

Прегледано:  9,495.00 пати

Објави:

https://www.facebook.com/groups/

1474313992861929/permalink/

1938452183114772

.................

https://www.facebook.com/groups/

LaMagiadelasPiedras

.................

https://www.facebook.com/groups/

876035302411890

...........................

https://www.facebook.com/dainst  Германиј

 

              Химна на Зета Македони.

  

 

   

     ................................................................